Referèndum sobre la Independència


A Premià de Mar, senguint les passes d'Arenys de Munt i d'altres poblacions com Vilassar de Dalt, Manresa, etc. s'ha creat una plataforma anomenada Premià Decideix. La finalitat d'aquesta plataforma és impulsar un referèndum el proper dia 13 de desembre de 2009 amb la pregunta: "Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?".
La Plataforma no s'ha constituït per tal d'impulsar el "sí" d'aquest referèndum, sinó, simplement, impulsar el referèndum. Ningú no pot negar el dret natural de les persones que volen treballar per a fer millor la terra on han nascut o que les acull i res ni ningú pot negar ni impedir, legalment, a un poble exercir els seus drets d’autodeterminar-se independent (Art. 6 de la Declaració Universal dels Drets Col·lectius dels Pobles). Si per aquest camí haguéssim de triar algun pensament -que ens desperti la consciència- de personalitats destacades que han treballat i han sigut fidels a la seva pàtria, escolliríem el que va escriure el poeta: “Que la prudència no ens faci traïdors”. I fosc és el futur d’aquell país si la pròpia societat que el sustenta no és prou valenta i l’estima, el respecta i el defensa.
És en aquest sentit que el desig de viure en una Catalunya no sotmesa ni condicionada sinó lliure i independent, que m'afegeixo al sector de persones sensibles a aquesta nova realitat iniciada a Arenys de Munt. Ens proposem ser ferms i perseverants en l’objectiu, pacífics en la forma i respectuosos amb la discrepància. Volem treballar per a fer possible a Premià de Mar tothom qui vulgui, lliurament, pugui manifestar com vol que sigui el futur d’aquest país, en el sentit que cregui i la pròpia consciència li demani.
L’objectiu, doncs, de la Plataforma PREMIÀ DECIDEIX és posar a l’abast del nostre poble la celebració d’una consulta per a que tothom ho pugui expressar de forma democràtica a través d’una votació, a través de les urnes. Per a fer-ho possible necessitarem suports i ajudes de tota mena, grans o petits, morals, personals i també materials. Qualsevol que ens arribi serà benvingut i agraït per tots nosaltres.
(hi ha fragments corresponents a la Plataforma Vilassar Decideix)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracies per bloc intiresny

Anònim ha dit...

el que estava buscant, gracies